2020-03-16

Desinfektionsspray från Aurena Laboratories baserad på Lipidors AKVANO-teknologi snart tillgänglig på den svenska marknaden

I samarbete med Lipidor AB (Nasdaq First North: LIPI) har Aurena Laboratories AB förra veckan startat tillverkning av den hand- och huddesinfektionsspray som nyligen presenterats. Tillverkningen sker i Aurenas fabrik i Karlstad och därifrån distribueras produkter till kunder i Sverige och internationellt. 

På svenska marknaden kommer desinfektionssprayen att finnas tillgänglig i en ledande apotekskedjas sortiment inom de närmaste veckorna. Försäljning till distributörer i Europa har startat och leveranser påbörjas denna vecka. Efterfrågan från marknaden på desinfektionsmedel som är effektiva mot virus är mycket stor med anledning av det pågående utbrottet av Covid-19."Vår teknologi lämpar sig väl att användas för desinfektionsprodukter till konsumenter och sjukvård. Den AKVANO-baserade produkten som nu säljs är en premiumprodukt som kombinerar effektiv desinfektion med mjukgörande hudvård i ett attraktivt sprayformat för krävande användare. AKVANO-teknologin stärker hudbarriären och möjliggör långvarig återkommande användning även på känslig hud. Produkten riktar sig särskilt mot användare som behöver en regelbunden och effektiv huddesinfektion" säger Ola Holmlund, VD på Lipidor.

För ytterligare informationOla Holmlund, VD

Telefon: +46 72 50 70 369

E-post:
ola.holmlund@lipidor.seCertified AdviserCorpura Fondkommission AB

Telefon: +46 76 85 32 822

E-mail: ca@corpura.se

Om LipidorLipidor AB (www.lipidor.se) är ett svenskt stockholmsbaserat forsknings- och utvecklingsbolag med en pipeline av läkemedelsutvecklingsprojekt i preklinisk och klinisk fas. Bolaget utvecklar läkemedel för behandling av hudsjukdomar som psoriasis, bakteriella hudinfektioner och atopisk dermatit genom omformulering av välbeprövade läkemedelssubstanser.Om Aurena Laboratories Aurena Laboratories AB (www.aurenalabs.com) är en ledande tillverkare av medicinska sprayprodukter för den internationella marknaden. Bolagets kunder är varumärkesägare, läkemedelsbolag, och medicintekniska företag.

  • Release