2021-04-23

Lipidors dotterföretag Emollivet tar nästa steg mot lansering och finansieras av Vinnova

Stockholm den 23 april 2021 – Sveriges innovationsmyndighet Vinnova satsar på Lipidors dotterföretag Emollivet. Finansieringen från Vinnova är på 300 000 kr och kommer att användas till ett projekt där Emollivet genom interaktion med djurägare och aktörer på djurhälsomarknaden ska samla underlag inför kommande lansering.

Emollivet utvecklar djurvårdsprodukter baserat på Lipidors patenterade AKVANO-teknik. Bolaget finansierades under 2020 för att kunna fokusera på att kommersialisera djurvårdprodukter. Sedan Stina Linge rekryterade som VD i höstas har utvecklingen i Emollivet accelererats.Genom utlysningen ”Innovativa startups steg 1” finansierar Vinnova nystartade svenska företag som vill bidra till hållbar tillväxt på en global marknad och vars verksamhet är skalbar och baseras på nyskapande produkter eller tjänster. I vårens omgång kom 934 ansökningar in till Vinnova och Emollivet är ett av de utvalda bolag som tilldelats medel genom utlysningen.Emollivets VD Stina Linge: ”Det här visar att Vinnova ser potentialen i vår tillväxtaffär på samma sätt som vi gör. Vi ser mycket fram emot att kunna accelerera det här arbetet och uppmanar djurägare med hudproblem att höra av sig till oss för interaktion i vår testperiod.” Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 april 2021 kl. 08.15 CEST.

För ytterligare information vänligen kontaktaOla Holmlund, VD

Telefon: 072 50 70 369

E-post:
ola.holmlund@lipidor.seStina Linge, vd, Emollivet AB

Telefon:
070 224 75 44

E-post:
stina@emollivet.seCertified AdviserErik Penser Bank AB

Telefon: 08-463 80 00

E-mail: certifiedadviser@penser.se


Om LipidorLipidor AB (publ) (www.lipidor.se) är ett svenskt stockholmsbaserat forsknings- och utvecklingsbolag med en pipeline av läkemedelsutvecklingsprojekt i preklinisk och klinisk fas. Bolaget utvecklar läkemedel för behandling av hudsjukdomar som psoriasis, bakteriella hudinfektioner och atopisk dermatit genom omformulering av välbeprövade läkemedelssubstanser. 

  • 210423 PM Emollivet innovativa startups SE