October 7, 2022

Emollivet når milstolpe med över 1000 sålda produkter och förbereder nu för uppskalad produktion

GÖTEBORG, den 7:e oktober 2022 – Lipidors dotterbolag Emollivet lanserade tidigare i år Emollivet COMBI – en antiseptisk mjukgörande spray för hästar med mugg, rasp och skorv. Produkten har genererat ett stort intresse hos hästägare och nyligen uppnåddes milstolpen att sälja 1000 produkter. Bolaget förbereder nu för uppskalad produktion för att möta den stora efterfrågan.

Emollivets mål är att underlätta vardagen för alla djurägare vars djur lider av hudproblem. Då mugg, rasp och skorv är några av de absolut vanligaste hudåkommorna som hästägare brottas med i sin vardag, lanserade Emollivet i våras Emollivet COMBI – en användarvänlig spray som gör det enkelt för hästägare att ta hand om sin hästs hudproblem varje dag och ger hästägare mer kvalitetstid med sin häst.

Sedan lanseringen den 3:e mars i år har försäljningen tagit fart och nu meddelar Emollivet att milstolpen 1000 sålda produkter är uppnådd. Bolaget förbereder nu för uppskalad produktion för att kunna möta den stora efterfrågan.

Vi är överväldigade av responsen som COMBI har fått på marknaden. Det stora intresset från hästägare visar att vi löser ett riktigt problem för dem. Vi lyssnar lyhört på feedbacken som vi får av kunderna och tar till oss den under vår fortsatta resa mot att skapa ett långsiktigt hållbart tillväxtbolag”, säger Stina Linge, VD Emollivet.

I samband med lanseringen av COMBI stängde Emollivet en finansieringsrunda vars syfte var att marknadsföra COMBI samt att accelerera utvecklingen av fler produkter till djurägare vars djur lider av hudproblem. Emollivets VD Stina Linge fortsätter:

”Ett av målen med rundan var att sälja 1000 produkter och det känns fantastiskt att vi redan har uppnått detta. Utöver fortsatt uppskalning av COMBI, jobbar vi nu för att kunna lansera Emollivets andra produkt senare i år.”