October 1, 2020

Lipidor förstärker ledningen genom en strategisk rekrytering

Stockholm den 1 oktober 2020: Lipidor AB (Nasdaq First North: LIPI) meddelar idag att bolaget stärker sin ledningsgrupp genom rekryteringen av Anders Hagman som Chief Development Officer. Han tillträder den 1 oktober 2020.

Lipidors tillväxtresa fortsätter och kompletteringen av ledningsgruppen är ett led i bolagets utveckling. Målsättningen är att etablera bolagets innovativa formuleringsteknologi AKVANO® som den ledande formuleringsplattformen vid utveckling av hudläkemedel.

Anders Hagman har en doktors- och masterexamen i analytisk kemi vid Stockholms universitet och över 30 års erfarenhet från ledande befattningar och expertroller inom life science-sektorn. Hans karriär har inkluderat stora internationella läkemedelsföretag som bland annat dåvarande Pharmacia, AstraZeneca, Recipharm, samt mindre bolag som Cobra Biologics. Han kommer närmast från egen verksamhet som CMC-konsult med spetskompetens inom kemi, tillverkning och kontroll från tidig forskning till klinisk Fas III.

På Lipidor kommer Anders Hagman att förstärka organisationen både i den dagliga verksamheten och i det strategiska utvecklingsarbetet med ansvar för hela kedjan från start till färdig produkt och rapportera till VD.

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Anders Hagman till den nya befattningen som Chief Development Officer. Anders bakgrund matchar mycket väl de behov som Lipidor har och hans gedigna erfarenhet och kompetens inom läkemedelsutveckling kommer att komplettera organisationen på ett värdefullt sätt, säger Ola Holmlund, VD för Lipidor AB.