August 23, 2022

Samtliga patienter i Lipidors Fas III-studie med psoriasiskandidaten AKP02 är färdigbehandlade

STOCKHOLM – Lipidor AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: LIPI) meddelar idag att samtliga patienter inkluderade i bolagets Fas III-studie med AKP02 mot lindrig till medelsvår psoriasis är färdigbehandlade. Det innebär att den insamlade datan kan analyseras och resultat från studien väntas mot slutet av det tredje kvartalet 2022.

Den sista patienten har nu fått sin sista behandling i den observatörsblindade och placebo-kontrollerade kliniska Fas III-studien med AKP02 kutan spray. Studiens primärmål är att visa god terapeutisk effekt för behandling av lindrig till medelsvår psoriasis på både kropp och hårbotten.

Psoriasiskandidaten AKP02 kombinerar kalcipotriol och betametason dipropionat och är baserad på Lipidors patenterade AKVANO®-teknologi. Lipidor har valt att jämföra den spraybara läkemedelskandidaten AKP02 med Enstilar som är ett av de marknadsledande preparaten för topikal behandling vid psoriasis. AKP02 innehåller samma kombination av aktiva substanser som Enstilar men med en annan formulering.

Positivt resultat från Fas lll-studien är den viktigaste återstående milstolpen inför kommersiell fas enligt det licensavtal som tecknats med RELIFE S.r.l., ett bolag i Menarini-gruppen, för Europa, OSS-länderna och Turkiet. Lipidor bedömer att AKP02, samt den sedan tidigare godkända AKP01, har potential att ta en betydande marknadsandel och bidra till ökad patientnytta för den växande gruppen av psoriasispatienter.

“Fas III-studien med psoriasiskandidaten AKP02 är en viktig studie och det är glädjande att alla inkluderade patienter nu är fullt behandlade. Vi ser med tillförsikt fram emot att presentera resultaten från studien under det tredje kvartalet i år”, säger Ola Holmlund, vd på Lipidor.

Offentliggörande

Informationen lämnades, genom vd:s försorg, för offentliggörande den 23 augusti 2022 kl. 15.00 CEST.