March 3, 2022

Emollivet lanserar spray för hästar med mugg, rasp och skorv

GÖTEBORG, den 3:e mars 2022 – Emollivet, dotterföretag av Lipidor AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: LIPI), lanserar nu Emollivet COMBI – en antiseptisk mjukgörande spray för hästar med mugg, rasp och skorv. Produkten släpps på den svenska marknaden och finns tillgänglig att köpa från och med den 3:e mars via Emollivets e-handel www.emollivet.se

Mugg, rasp och skorv är några av de absolut vanligaste hudåkommorna som hästägare brottas med i sin vardag. Metoderna hästägarna oftast använder sig av för att få bukt med problemen innefattar tvätt och diverse salvor*. Metoder som är tidskrävande, kladdiga och kräver tillgång till vatten.

Den bästa hudvården är den som blir av

Emollivets mål är att underlätta vardagen för alla djurägare vars djur lider av hudproblem. Därför har Emollivet nu tagit fram en användarvänlig spray, Emollivet COMBI, som gör det enkelt för hästägare att ta hand om sin hästs hudproblem varje dag och ger hästägare mer kvalitetstid med sin häst.

Emollivet COMBI är en antiseptisk mjukgörande spray för hästar med mugg, rasp och skorv. COMBI sprayas enkelt på det drabbade området, torkar snabbt och behöver inte sköljas av. Då COMBI är alkoholbaserad når den hud bakom tät päls som är vattenavstötande på ett effektivt sätt. COMBI är en trippelverkande spray som både luckrar upp, desinficerar och mjukgör huden och appliceras på enbart några sekunder, vilket gör att den med enkelhet kan användas varje dag. Sprayformatet gör så att det drabbade området inte behöver röras, vilket ger mindre irritation för hästen och mindre kladd för hästägaren.

Produkten bygger på den patenterade formuleringsplattformen AKVANO® och har utvecklats i tätt samarbete med hästägare, veterinär och lipidexperter. Sprayen innehåller de av veterinärer rekommenderade aktiva ingredienserna salicylsyra, klorhexidin och lipider från sojaböna.

Produkten är framtagen och godkänd för bruk i Sverige, och lanseras i Emollivets egen e-handel, mot bakgrunden att Emollivet vill ha direktrelation och feedback från kunder både för den första produkten men framför allt i den kundnära utvecklingen av framtida produkter. Via e-handel kan djurägare inom Sverige köpa hem produkten fraktfritt och med snabb leverans. Alla kunder erbjuds 60 dagars prova på-period vilket innebär pengarna tillbaka om produkten, mot förmodan, inte uppfyller förväntningarna.

* Från Emollivets pilotstudie där 98 hästägare intervjuades avseende erfarenhet av sin hästs hudåkommor.